Direct hulp inschakelen bij agressie, geweld of een ongeval

Met één druk op de knop schakel je direct de juiste hulp in. Je kunt bijvoorbeeld een collega informeren via spraak en een spraak- en/of sms-bericht. Je kunt er ook voor kiezen om de noodknop te koppelen aan onze 24/7 alarmcentrale. De centralist zorgt er dan voor dat de juiste hulp wordt ingeschakeld waaronder hulpdiensten zoals politie, ambulance of brandweer.

Met één druk op de knop is hulp onderweg bij agressie of een ongeval

1. Er wordt alarm geslagen via de noodknop of valdetectie

Je maakt een alarm. Dit kan discreet via de noodknop of automatisch via valdetectie bij een val.

2. De alarmmelding wordt verstuurd

De noodknop stuurt de alarmmelding inclusief laatst bekende GPS-locatie naar het cloud platform. De melding wordt verwerkt en is zichtbaar vanuit de webbrowser.

3. Ingestelde scenario’s worden gestart

Ingestelde scenario’s worden gestart, zo kun je bij een alarm één of meerdere personen informeren via een spraak- en/of sms-bericht. Ook kan de noodknop zelf bellen naar een aantal telefoonnummers.

4. De 24/7 alarmcentrale zorgt dat de juiste mensen worden ingeschakeld.

Gebruikt je onze  24/7 alarmcentrale dan belt de centralist naar de noodknop die automatisch opneemt. De centralist volgt het door jou ingestelde protocol en zorgt dat de juiste hulp wordt ingeschakeld.


Eenvoudig beheer vanuit de cloud

De noodknop wordt geleverd met multi netwerksimkaart en gekoppeld aan ons cloud platform. Vanuit de webbrowser pas je instellingen aan, stel je noodnummer en scenario’s en in bepaal je het alarmprotocol voor de alarmcentrale. Zo kun je eenvoudig en helemaal zelf bepalen hoe de noodknop moet werken en wat er moet gebeuren bij nood.

Start automatisch een scenario bij een alarm of ander event

Vanuit het cloud platform kun je scenario’s instellen. Zo kun je bij bijvoorbeeld een alarm een spraakbericht versturen naar een groep mensen om ze op de hoogte te brengen. Ook kun je een e-mail of sms-bericht versturen met instructies en een GPS-locatie.

Voorbeelden van scenario’s:

  • Spraak, sms-bericht of e-mail bij een alarm
  • Spraak, sms-bericht of e-mail bij verlaten zone
  • Spraak, sms-bericht of e-mail bij een lege batterij

Bellen, een SMS- en/of spraakbericht bij een alarm

Via een spraak- en/of sms-bericht informeer je direct een aantal mensen bij een alarm. Je kunt dit eenvoudig en  zonder technische kennis zelf  instellen vanuit jouw webbrowser.

Een spraakbericht is een gesproken bericht. De ontvanger wordt gebeld en hoort een vooringestelde tekst die wordt uitgesproken. Gelijktijdig kun je ook een sms-bericht versturen met extra informatie zoals de GPS-locatie (Google Maps link) en het telefoonnummer van de noodknop.

Wil je liever dat de noodknop zelf belt naar ingestelde noodnummers, dan kan dat ook.


Noodknop met alarmopvolging door onze 24/7 alarmcentrale

Wanneer je gebruik maakt van onze 24/7 alarmcentrale dan zit er altijd een professional voor je klaar om de alarmmelding af te handelen. Mocht je scenario’s hebben ingesteld dat worden deze eerst gestart. Vervolgens wordt de centralist ingeschakeld.

De centralist belt terug naar de noodknop die automatisch opneemt en volgt vervolgens het ingestelde alarmprotocol. Je kunt aangeven wie er moet worden gebeld en of er discreet moet worden gehandeld. De centralist luistert dan eerst stil in voordat hij of zij terugpraat en contact zoekt. Het protocol kun je te allen tijde aanpassen vanuit jouw webbrowser.


Bepaal zelf wie de centralist moet bellen

Vanuit het cloud platform stel je zelf een alarmprotocol in. Hierin geef je aan wie de centralist moet bellen en in welke volgorde. Mocht je aangeven dat je hulpdiensten nodig hebt zoals politie of ambulance nodig dan mag de centralist deze direct inschakelen.


Multi netwerk simkaart voor de beste mobiele dekking

Onze alarmering wordt werkend geleverd en met onze multi netwerk simkaart. Met deze simkaart ben je verzekerd van de beste mobiele dekking. De simkaart maakt namelijk gebruikt van alle beschikbare providers in Nederland. Ook buiten Nederland werkt onze simkaart gewoon.

Mocht het mobiel bereik wegvallen dan zoekt de noodknop automatisch naar een andere provider. Zo ben je nooit afhankelijk van één provider. Dit verzekert je van de beste mobiele dekking, ook in buitengebieden.


Spreek- luisterverbinding

De noodknop beschikt over een spreek- luisterverbinding. Je kunt bij nood bellen naar in te stellen noodnummers. De noodknop belt deze na het maken van een alarm. Gebruik je onze 24/7 alarmcentrale verlopen alle spraakverbindingen via de centralist.

Locatiebepaling

De noodknop is uitgerust met GPS, zo weten de alarmopvolgers en de centralist bij nood waar je bent. Wel zo fijn in situaties waarin er niet gecommuniceerd kan worden.

Valdetectie

Naast de noodknop beschikt de noodknop ook over valdetectie. Je kunt dan automatisch alarmeren bij een val. De gevoeligheid hiervan is eenvoudig in te stellen vanuit de webbrowser.


Binnen 5 minuten aan de slag en eenvoudig te beheren

Onze mobiele noodknoppen worden kant-en-klaar geleverd. Configureer de instellingen zoals noodnummers naar wens vanuit ons online beheerplatform. Maak scenario’s aan en stel een alarmprotocol voor de alarmcentrale. De noodknop is vervolgens klaar voor gebruik.

Voordelen van Mobielenoodknop.nl

  • Alles voor één laag vast maandbedrag
  • Noodknop, beheerplatform en alarmopvolging
  • Volledig mobiel en werkt door heel Europa
  • Geen installatie- of opstartkosten
  • Eenvoudig en zelf in beheer

Welke noodknop krijg ik?

Je krijgt de EV-04. Met deze noodknop kun je discreet alarmeren en automatisch via valdetectie. Je kunt met de alarmopvolger communiceren via de spreek-luisterverbinding. Dankzij locatiebepaling weet de alarmopvolger waar hij of zij moet zijn bij een alarm. Lees hier meer over onze noodknop.

Kan ik met de noodknop bellen?

Ja, je kunt zelf een aantal noodnummers instellen die het apparaat belt bij een alarm. Ook kun je scenario’s instellen zodat je bij een alarm ook een aantal mensen tegelijk een spraak- en/of sms-bericht kunt versturen.

Kan ik de noodknop traceren?

Ja, dat kan. Standaard stuurt de noodknop alleen een locatie bij het maken van een alarm. Het is ook mogelijk om de noodknop periodiek te laten traceren. Stel de gebruiker hiervan wel op de hoogte.

Hoe werkt valdectectie?

De EV-04 kijkt voor het bepalen van een val alleen naar de valversnelling. De gevoeligheid van de valversnelling kun je instellen vanuit ons beheerplatform. In tegentelling tot andere noodknoppen kijkt de EV-04 niet naar positie (hoek) en/of naar beweging.

Werkt de locatiebepaling ook binnen?

Nee, de noodknop beschikt alleen over GPS voor locatiebepaling. GPS werkt over het algemeen alleen buiten en niet binnen. Mocht je binnen op de noodknop drukken dan wordt (zonder GPS bereik) de laatst bekende locatie getoond in de alarmmelding.